Door Vordenaren, voor Vordenaren

De mensen achter Vorden in Beweging

fysiotherapie-jansen-van-den-berg

Joris Jansen van den Berg

Mijn naam is Joris Jansen van den Berg. Samen met mijn vrouw Hanneke Jansen van den Berg ben ik praktijkhouder van Fysiotherapie Jansen van den Berg in Vorden.

Het afgelopen jaar heb ik intensief contact gehad met Roy Dommerholt (praktijkhouder Fysiotherapie Heersink) en Jaap Hesselink (eigenaar Indoor Sport Vorden) over hoe wij als beweegspecialisten in Vorden ervoor kunnen zorgen dat de Vordense bevolking meer gaat bewegen. En dan gaat het ons met name om de inwoners die wel willen bewegen maar zich hierin om welke reden dan ook beperkt voelen. Immers is het algemeen bekend dat bewegen gezond is, gezond maakt en vooral gezond houdt. Het maakt niet uit of je lichamelijke beperkingen hebt, te dik of te dun bent of gewoon inactief. Het is niet belangrijk of je hoog of laag intensief beweegt, zolang je dat maar doet op je eigen niveau. Zelf houd ik erg van sporten en ben ik zeker niet de slankste. En ja, ik heb ook regelmatig last van pijntjes en moet ik mezelf er weleens toe zetten om te gaan sporten. Maar uiteindelijk geeft voldoende beweging zowel geestelijk als lichamelijk op zowel de lange als de korte termijn voldoening voor mij. Het gaat bij mij om de balans tussen mezelf prettig voelen en genieten van het leven. Daarom sta ik ook achter dit initiatief waarbij we vraag en aanbod naar en van beweeginitiatieven in Vorden bij elkaar proberen te brengen. Doe je mee?

Roy Dommerholt

Ik ben Roy Dommerholt en ben sinds 6 ½ jaar fysiotherapeut en eigenaar van praktijk fysiotherapie Heersink. 10 jaar geleden ben ik als sportverzorger begonnen bij VV-Vorden en heb daar gemerkt hoe fanatiek en sportief het dorp Vorden is. Tijdens mijn werk kom ik met veel mensen in contact die graag willen sporten maar moeite hebben om een sport te vinden die bij hun past. Toen Jaap Hesselink, Joris Jansen van den Berg en ik samen kwamen in deze corona tijd kwamen we tot de conclusie dat er behoorlijke groep is die hier moeite mee heeft. Vandaar dat wij Vorden in Beweging hebben op gestart, om mensen middels een maandelijkse wandeling met ons en de sportverenigingen een idee kunnen geven wat er mogelijk is voor hen. We hopen hiermee dat sporten voor iedereen mogelijk wordt op hun niveau. We zien u graag om met ons, van dit initiatief een succes te maken.

heersink
Print

Jaap Hesselink

Ik ben Jaap Hesselink, vrijwel mijn hele werkzame leven actief in de sport, als sporter, instructeur en ondernemer. Gedurende deze periode ben ik veel mensen tegengekomen die geen aansluiting vonden bij een vereniging, niet durven, of zeggen dat ze sport niet leuk vinden. Zelf ervaar en zie ik dagelijks de voordelen van het sporten en gezond bewegen. Samen met Roy Dommerholt en Joris Jansen van den Berg ben ik het initiatief ‘Vorden In Beweging’ gestart, met als doel verenigingen uit te dagen om sportactiviteiten te ontwikkelen, toegankelijk voor elk niveau. Ik ben ervan overtuigd dat wij voor iedereen een activiteit kunnen vinden bij een van de vele sportverenigingen die Vorden rijk is.

© 2020 Vorden in Beweging. Alle rechten voorbehouden.